Praktisch 

Contactgegevens

Campus aan De Lanen
Korte Beemden 2
5245 CX Rosmalen
Algemeen opvang en onderwijs: 073- 844 25 50
info@campusaandelanen.nl
www.campusaandelanen.nl

Openingstijden

Campus aan De Lanen is van maandag tot en met vrijdag  geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Het onderwijs op Campus aan De Lanen kent een vijf gelijke dagenmodel: alle dagen van 8.30 tot 14.00 uur naar school. De kinderen van Laan 5 zijn elke dag om 14.20 uur uit. Een overzicht van de schoolvakanties, vrije dagen en studiedagen vind je hier

Aanmelden/aanname/plaatsingsbeleid

Kennismaken met Campus aan De Lanen

Het pedagogisch en didactisch concept van Campus aan De Lanen is een bewuste keuze. We vinden het belangrijk dat je de sfeer kunt proeven en een goed beeld krijgt van Campus aan De Lanen. We nodigen je daarom uit voor de infomeetings die gedurende het jaar georganiseerd worden (zie hiervoor de website en de Facebookpagina van de Campus), voordat je besluit je kind in te schrijven. Tijdens deze meetings word je geïnformeerd over de visie, de grondwaarden en werkwijze van de Campus, zie je Campus aan De Lanen in bedrijf en daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen.

Inschrijfformulier

Ben je na de infomeeting nog steeds enthousiast, is je kind 3 jaar en wil je je kind aanmelden voor onderwijs bij Campus aan De Lanen? Laat dit dan aan ons weten door middel van een mailtje naar info@campusaandelanen.nl. We zorgen er dan voor dat je het inschrijfformulier van ons ontvangt. Heb je voorafgaand aan de aanmelding nog vragen die van belang zijn om de schoolkeuze te maken, dan is het mogelijk om aanvullend een persoonlijk gesprek in te plannen.

Heeft je kind de leeftijd van 3 jaar nog niet bereikt, dan kun je je kind nog niet aanmelden voor onderwijs. Wil je wel vast je interesse kenbaar maken? Laat dit dan weten door middel van een mailtje naar info@campusaandelanen.nl o.v.v. ‘vooraanmelding’ met daarin je contactgegevens en de naam en geboortedatum van je kind. Zodra je kind 3 jaar wordt, ontvang je van ons een inschrijfformulier om je kind definitief aan te melden voor onderwijs bij Campus aan De Lanen.

Intakegesprek 

Na ontvangst van het inschrijfformulier ontvang je van ons per mail een bevestiging van de inschrijving. Ongeveer 2 maanden voor de officiële start van je kind, neemt een van de Campuscoaches contact met je op om de wenmomenten en intake in te plannen.

Als je kind tussen 4 en 12 jaar oud is, zal er voorafgaand aan de definitieve inschrijving een kennismakingsgesprek en een intakegesprek plaatsvinden. Vervolgens nodigen we je kind uit om een aantal dagen mee te komen draaien. Is een overstap naar Campus aan De Lanen daarna een feit? Dan ontvang je een inschrijfformulier om de inschrijving definitief te maken.

Gezondheid/allergieën/veiligheid

Gezonde voeding
Het team van Campus aan De Lanen hecht veel waarde aan een gezond voedingsbeleid. Dit betekent dat de kinderen alleen groente en/of fruit meenemen als tussendoortje en ook een voedzame en gezonde lunch eten. Tevens wordt met verjaardagen op gruiten (combinatie van groenten/fruit) getrakteerd. Alleen op door het team aangekondigde evenementen wordt hiervan afgeweken.

Allergie/intolerantie
Het komt voor dat een kind een allergie of intolerantie heeft voor een bepaalde stof.  Het is de verantwoordelijkheid van de ouder(s) van het kind om bij feestelijkheden/evenementen voor een vervangende traktatie te zorgen. Voor deze kinderen kunnen eigen bakjes/trommeltjes op de Campus worden bewaard met traktaties/tussendoortjes, die enkel voor dat kind bestemd zijn.

Uiteraard wordt het op prijs gesteld als andere ouders bij het maken van een traktatie of lekkernij rekening houden met bepaalde allergieën, maar daartoe zijn ze niet verplicht.

Gezonde voeding
© Aiste Rakauskaite- (13)
Pedagogisch werkplan

Elke kinderopvangorganisatie maakt een pedagogisch werkplan voor alle betrokkenen (denk aan ouders, maar ook aan een GGD of een collega-organisatie.) Die van Ons Kindbureau, specifiek gemaakt voor Campus aan De Lanen, vind je hier.

Rondleidingen

Voor geïnteresseerde ouders zijn gedurende het jaar enkele infomeetings gepland (de data staan vermeld op de website). Op deze ochtend word je geïnformeerd over de visie, de grondwaarden en werkwijze van de Campus, kun je een kijkje nemen op Campus aan De Lanen in actie en daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen. Naast deze infomeetings is er ook gelegenheid om gedurende het jaar een rondleiding af te spreken.

Verzekeringen/ongevallen

Via verzekeraar AON heeft Stichting Signum een verzekeringspakket afgesloten, bestaande uit een aansprakelijkheidsverzekering, een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering en een schoolongevallenverzekering.

De directie van Campus aan De Lanen is in het bezit van de inhoud van de verzekeringen en de polisvoorwaarden. De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor materiële of letselschade als de Campus aansprakelijk is voor de schade. De schoolongevallenverzekering is voor leerlingen uitsluitend van kracht gedurende de schooluren en evenementen in schoolverband, evenals tijdens het rechtstreeks gaan van huis naar school en omgekeerd.

Leerplicht en verlof

Campus aan De Lanen volgt de richtlijnen voor leerplicht en verlof zoals de overheid die heeft opgesteld. Voor de wettelijke regeling kun je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Klachtenprocedure

De klachtenprocedure van Signum vind je hier.